Witlof uit de oven

Ik had een goed recept voor witlof gelezen!
Het is een witlofschotel, dus iets dat in de oven moet.

IngrediŽnten (4 personen):
1 ui, knoflook (wij hadden poeder), 100 gram wortel (dus ongeveer 3 stuks), 4 stronkjes witlof, 125 gram magere spekblokjes, 100 ml melk, 1 theelepel maÔzena, 100 gram geraspte belegen kaas, zout en peper, 20 gram verse bieslook (hadden we niet) en aardappelpuree.

Bereiding:
snipper de ui en snijd de knoflook. Fruit samen rustig in de pan.
Snijd de wortel in plakjes en de witlof, voeg samen met de spekblokjes toe aan de pan en roerbak het geheel 5 minuten.
Voeg de melk, maÔzena en 25 gram geraspte kaas toe aan de groenten en verwarm het geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Snipper de bieslook (hadden we niet) en voeg de helft toe aan de groenten. Schep de groenten in een ovenschaal.
Meng de overige bieslook met 75 gram geraspte kaas door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de op smaak gebrachte aardappelpuree over de groenten.
Zet de witlofschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte) van 175 graden.
Eet smakelijk!


Terug naar de vorige pagina.