Ovenschotel vis en spinazie

koolvis- of kabeljauwfilet van ongeveer 150 gram
citroensap (mag ook uit zo'n knijpflesje, maar neem dan wat minder want dat is erg geconcentreerd)
zout
300 gram verse jonge spinazie (diepvriesspinazie kan ook, dan ongeveer 2 ons)
nootmuskaat
50 gram kruidenboter
1 eetlepel crème fraîche (of slankroom, je kunt dan de rest in de koffie gebruiken)
1 tomaatje

Oven voorverwarmen op 220 graden.

De spinazie eerst schoonmaken. Even de kook erover en dan uit laten lekken.
Als je de diepvriesspinazie ontdooit gooi dan het overtollige vocht weg.

Je kunt ook wat bindmiddel op de bodem van het ovenschaaltje gooien, dan hoef je ook niet zo in te zitten over te veel vocht van de spinazie (doe ik dus ook, maar niet te veel).

Spoel de koolvisfilet af onder de koude kraan. Dep hem vervolgens droog met keukenpapier, besprenkel hem met citroensap en bestrooi hem met wat zout.

Leg de visfilet in een heel licht met boter ingevet ovenschaaltje en bestrijk hem met de kruidenboter en de helft van de spinazie. Leg de rest van de spinazie er omheen.

Giet nu de crème fraîche (of slankroom) er overheen. Leg de plakjes tomaat in de schaal bovenop de vis
Zet de schaal afgesloten met aluminiumfolie in de het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden C. (gasstand 5-). De vis is na ongeveer twintig minuten klaar - even in prikken.

Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst.




terug naar de vorige pagina