Hongaarse Ragoût

Ingrediënten:
1 grote gesnipperde ui
1 of 2 teentjes knoflook
10 gr boter
100-150 gr gehakt
1-2 eetlepels paprikapoeder
3 dl water
1/2-1 bouillontablet
25 g maïzena
zout,peper

Fruit de gesnipperde ui en knolook in boter tot ze goudgeel en glazig zijn.
Doe het gehakt erbij en bak het al roerend tot het iets bruin gaat worden;
fruit dan de paprikapoeder nog even mee.

Voeg het water en het bouillontablet toe en laat de ragoût nog 10 minuten zacht doorkoken.
Bind het vocht met de aangelengde maïzena.
Maak op smaak met zout en peper.
Doe er zo nodig paprika bij.

Variatie:
In plaats van gehakt kun je blokjes salami nemen.
Een in reepjes gesneden paprika meekoken.
Ik moet dit nog maken ga het zeker doen .





terug naar de vorige pagina