Pannenkoeken



Ik heb hier een recept voor Pannenkoeken voor 1 persoon het zijn dan 3 a 4 pannekoeken.

100gr bloem of zelfrijzend bakmeel (= 3 eetlepels zo vol mogelijk opgeschept)
2g zout,
11/2 dl melk,
1 ei,
15-20 gr margarine

Doe de bloem of zelfrijzend bakmeel met het zout in de kom.
Voeg 1 deciliter melk toe en roer het beslag tot alle klontjes eruit zijn.
Verdun het beslag al roerend met de rest van de melk en het ei.
Laat een deel van de boter in de koekepan heet (maar net niet bruin) worden.
Schenk er een deel van het beslag in en laat het rondlopen zodat de bodem net bedekt is.
Bak de pannenkoek gaar en bruin aan 2 kanten, keer hem pas om als de bovenkant opgedroogd is en de randjes iets bruin zijn.

Zo kan je ook pannenkoeken eten als je alleen bent.
Een pannenkoek met appel, rozijnen, krenten, gember of banaan. Of een spekpannenkoek




Kaaspannenkoek
Roer de blokjes kaas door het beslag of strooi over de gebakken kant van de pannekoek geraspte kaas bak de tweede kant iet minder vlug zodat de kaas kan smelten.

Nog een aantal variaties
Pannenkoek met ham
Pannenkoek met ham,ananas en banaan
Pannenkoek met salami





terug naar de vorige pagina