Nasi

Een heel eenvoudig heel goedkoop receptje is een variatie op nasi.
Daar voor heb je nodig, een plak ham, fijne soepgroente, basmatirijst , een kippenbouillontablet en een ei.

Je kookt de basmatirijst ( andere rijst mag natuurlijk ook) met een bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing.
Ondertussen bak je de plak ham even (ach natuurlijk, die ham moet natuurlijk eerst in blokjes gesneden worden, maar dat snappen jullie wel he!!).
En dan doe je de fijne soepgroente erbij. Ik doe meestal driekwart van een zakje.

Als de rijst klaar is gaat die erbij en wordt alles goed door elkaar geschept.
Tot slot roer je er een losgeklopt ei doorheen.
Ik bak er meestal een ei bij maar je kunt er natuurlijk ook een sateetje bij nemen.
Heel lekker, heel simpel en lekker voordelig.
De overgebleven soepgroente bewaar ik in de vriezer en gaat later in de soep.




terug naar de vorige pagina