Voor kippensoep heb je kippenbouten nodig. Voor een grote pan (dus voor 8 - 10 personen) 4 bouten.
Je doet koud water in de pan en die vier bouten en nog een (thee-)zakje met speciale kruiden voor kippensoep en ongeveer 6 - 8 blokjes van de Knorr of Maggi kippenbouillon (officieel 2 blokjes per liter).
Je zet het op hoog vuur tot het kookt.
Daarna laag zetten en het heel lang zo laten sudderen. Zelf doe ik het wel 3 uur.
Je haalt de bouten eruit, laat ze afkoelen en gaat die van vel en botten ontdoen. (Op den duur weet je precies waar de botten zitten. Dan laat je er geen achter in de soep).
Het vlees dat je dan overhoudt, maak je klein (met een mes of gewoon plukken me je handen) en gooit dat terug in de bouillon.
Je haalt ook het zakje kruiden eruit.
Om de soep af te maken kun je er nog soepgroente in doen, en/of rijst (voedzame soep) en natuurlijk vermicelli.
Klaar is Kees.
Kippensoep kun je heel goed invriezen, dus het is handig om zo'n grote pan soep te maken. Het zijn dus 8 1-persoonsgerechten. :-))