Het gebruik van Snippy


Als je het programmaatje Snippy downloadt, kun je alle plaatjes van andere mails afhalen door ze te selecteren en dan de muisknop los te laten. Een heerlijk programma waarmee ik al menig foto en tekst en plaatje en stukjes mail heb gekopieerd.
Zie: www.megadownloads.nl/download/79/Snippy.html en klik daar op de groen/witte pijl.
(Zie ook: www.bhelpuri.net/Snippy/SnippyDownload.htm als de eerste niet werkt.

Na het downloaden staat Snippy op je bureaublad (als het goed is. Anders in je programma's).
Klik erop en dan komt het schaartje rechts onder in je taakbalk te staan.
Als je daar dan op klikt, gaat Snippy zijn werk doen. (Dit moet je elke keer herhalen als de computer weer is opgestart.)

Als je op het schaartje dus klikt, en je verplaatst de muis naar de pagina waar je een stukje of plaatjes wilt selecteren, dan zie je dat de muisaanwijzer verandert in een klein potloodje.
Daarmee kun je een figuurtje uit een tekst of plaatjes maken, gewoon met de muis een figuur maken, of een rondje.
Als je een mooi vierkantje of rechthoekje uit een tekst of foto wilt halen, dan moet je gelijk met je muis ook op de Shift-toets drukken.
Je ziet dan een hoekje verschijnen en dan beweeg je de muis naar de andere kant en dan heb je de uitsnede.

Als je de muisknop hebt losgelaten, dan zit het stukje tekst of foto in het geheugen van je pc.
Ga nu naar de mail waar je dit stukje neer wilt zetten en klik daar op Plakken. Dan zie je dat dat stukje in de mail staat.

Wil je het stukje nog even goed plaatsen, klik dan nogmaals met rechter muisknop op het plaatje en dan op Eigenschappen. Hier kun je dan het stukje nog links of rechts van je tekst plaatsen, zoals je ook met foto's doet.

Als je een mooi vierkantje wilt uitnemen, druk dan de Shift-toets in terwijl je met de muis over de foto of het stukje tekst gaat. Dan kun je met je linker muisknop daar een vierkantje uit halen.
Mocht je niet de juiste uitsnede hebben gemaakt, klik dan opnieuw op het schaartje rechtsonder, dan kun je een nieuwe maken.
Veel succes ermee.


klik hier voor pagina terug

terug naar de vorige pagina