Het gebruik van de Control-toetsen.


Behalve de combinatie Ctrl+S zijn er nog enkele eenvoudige commando's met de Control-toets te maken.

Allereerst de X (het schaartje), dat betekent dus: knippen

De C is van CopiŽren en dan is de V van plakken  :-))   of van Vermenigvuldigen.

 

Om gemakkelijk teksten te kunnen verplaatsen, kun je die eerst selecteren, dan die tekst eruit nemen (knippen) en ergens anders weer terugplaatsen (plakken).

Selecteren gebeurt door met de cursor over de tekst te gaan terwijl je de linker muisknop ingedrukt houdt.

Als het een lang stuk tekst is, kun je ook de cursor voor de eerste letter plaatsen, daarna met ingedrukte Shift-toets naar de laatste letter van het te selecteren stuk gaan. Het geselecteerde stuk wordt dan in het negatief weergegeven.

Als je dat stuk tekst wilt verplaatsen, dan moet je dat eerst knippen. Dat doe je dan met Ctrl+X.

Dan ga je naar de plaats waar het stuk moet komen te staan, en met Ctrl+V zet je het vervolgens daar neer. Klaar is Kees.

Het kopiŽren van teksten werkt net zo, alleen gebruik je dan Ctrl+C om de tekst te laten staan, maar wel in het geheugen van de computer te zetten, zodat je het kunt plaatsen waar je maar wilt. Zelfs van een website in een mailtje, of van een Word-document in je mail. Of andersom. Zo hoef je amper nog iets over te typen. Alles kan met Ctrl+C gekopieerd en daarna een of meerdere keren geplakt worden met Ctrl+V. Heel gemakkelijk dus.

Veel succes ermee. Ik hoop dat het duidelijk is. Gewoon even een mailtje maken en daarin veel oefenen.

Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. Ik ben benieuwd. :-))

Het werkt heel snel.

Groetjes, Henny.


klik hier voor pagina terug

terug naar de vorige pagina