De grootte van je e-mail bekijken.


Ik zou nog even mailen over de grootte van je mails en hoe je dat kunt controleren voordat je een mail opstuurt naar de groep.

Als je Outlook Express hebt gestart, krijg je een lijst waarin de mails staan die je hebt ontvangen. Die staan in kolommen, zoals:

Markeren - Ontvangen - Van - Onderwerp - Grootte - Bijlage - Naar.

Zo ziet het er bij uit, maar dat kun je zelf indelen.

Daarvoor ga je naar Beeld > Kolommen.

Hier zie je dit overzichtje:

Je ziet dat je allerlei kolommen zelf kunt aanvinken.

En ook de volgorde kun je nog wijzigen, door op Omhoog of Omlaag te klikken.

 

Hier heb ik ook Grootte aangevinkt, zodat de grootte van een mail zichtbaar wordt in de lijst. Zo kun je de grootte controleren voordat je een mail verstuurt.

Daarvoor moet je dan je mailtje wel even in de map Concepten zetten, en daar kun je het vervolgens controleren voordat je de mail verzendt.

 

Je zet een mail in Concepten door tijdens het maken van de mail even op Ctrl+S te klikken. Daarna ga je naar deze map en je ziet dan in de kolom Grootte hoeveel kB's je mail groot is.

Een mail met alleen tekst zal nauwelijks boven de 10 kB uitkomen.

Maar mails met foto's of een plaatje zoals deze printscreen (die ik dan nog gecomprimeerd heb in PSP) kunnen gemakkelijk naar 40 kB of hoger komen.

Hieronder zie je dan hoe deze mail in de Concepten te vinden is. De grootte was daar nog 39 kB, inmiddels met dit plaatje er weer bij is dat 51 kB. Maar nog lang geen 120 kB die is toegestaan in het VC.

 

 


klik hier voor pagina terug

terug naar de vorige pagina