Wat is het Vrouwencafe.

Wat wordt er zoal in dit café besproken:

En zo nu en dan zijn er ook uitstapjes:Mailen in een mailgroep. Moeilijk?

Hieronder staat een mailtje van een van de vroegere contactvrouwen aan de groep. Want mailen lijkt gemakkelijk, maar valt soms nog niet mee. Vooral het mailen in een mailgroep is iets waar je wel even aan moet wennen.

Goedemorgen allemaal,
Het is voor de nieuwelingen onder ons niet eenvoudig om een plekje te vinden in ons café. De beste manier is altijd nog om maar gewoon te mailen over van alles en nog wat.
Reageren op mailtjes van anderen is beslist niet nodig en zeker niet als je pas mailt. Het is dan heel lastig om iedereen uit elkaar te houden.

De "oude rotten" weten inmiddels dat iedereen een eigen stijl van mailen heeft. We hoeven vaak niet eens meer naar de naam te kijken, we zien aan de mail al wie hem gestuurd heeft.

Verwacht ook niet dat iedereen reageert op jouw mails want dan kom je bedrogen uit. Veel teleurstellingen ontstaan uit verkeerde verwachtingen.
Soms reageer je op een mail en soms niet. Dat hangt heel erg van de situatie af.
Ik lees ook wel eens een mail en dan denk ik, daar moet ik op reageren. Af en toe lukt dat gewoon niet, dan wil er niet komen te staan wat ik bedoel. Ik denk dan een andere keer maar dan is het alweer een paar dagen later en laat ik het maar zitten.

We zouden ook wel een heel saai café worden hoor als er alleen maar over en weer gereageerd wordt op elkaars mails. Voor nieuwe verhalen, ervaringen enz. zou dan geen ruimte meer zijn en dat is juist het leuke aan een VC. Praten over van alles en nog wat.

We zijn wel een café dat heel erg met elkaar verbonden is en dat is heel bijzonder vind ik zelf. In goede en in slechte tijden leven we enorm met de ander mee daar hoeven we elkaar niet eens persoonlijk voor te kennen.
Ik hoop zelf dat ik nog heel lang met al deze bijzondere dames kan blijven mailen.
We mailen heel wat af met z'n allen.